Φόρτωση ...
www.appeler.gr

Στα προσκλητήρια του γάμου μας να βάλουμε το όνομα της νύφης μπροστά;

Στα προσκλητήρια του γάμου μας να βάλουμε το όνομα της νύφης μπροστά;

Είναι μια πολύ συχνή ερώτηση που μας κάνουν τα ζευγάρια που πρόκειται να παντρευτούν.

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε λίγο αυτό το θέμα. Όταν αλλάζουμε τα ονόματα των νεόνυμφων  στα προσκλητήρια για το γάμο τους τότε πρέπει να αλλάξουν και οι οικογένειες τους αντίστοιχα. Το αντίθετο είναι εντελώς απαγορευτικό (δηλ. να μπει πρώτα το όνομα της νύφης και να μην μπει η οικογένεια της) γιατί τότε είναι σαν αλλάζουμε επίθετο στην νύφη και στο γαμπρό και η νύφη να είναι τέκνο της οικογένειας του γαμπρού και το αντίστροφο.

Εμείς από την εμπειρία μας σας ενημερώνουμε ότι έως και το 2012 αυτές οι αλλαγές ήταν πολύ ΄΄ must για ένα εντυπωσιακό προσκλητήριο ΄΄ αλλά σιγά σιγά η τάση άρχισε να αλλάζει με συνέπεια σήμερα να αλλάζουμε τα ονόματα του γαμπρού και της νύφης  μόνο σε μία από τις είκοσι παραγγελίες για προσκλητήρια που πραγματοποιούμε και αυτό γίνεται ως συνήθως γιατί δεν είναι απόφαση της νύφης  (είναι το τελευταίο πράγμα που τις νοιάζει για το γάμο τους, να μπει το όνομα τους πρώτο στο προσκλητήριο εννοούμε) αλλά γιατί είναι απόφαση της οικογένειας της νύφης που θέλει να μπει πρώτη.

Τέλος πάντων να σας ενημερώσουμε ότι αυτό έχει και αλλαγή στις τιμές των προσκλητηρίων, έχει μια έξτρα επιβάρυνση της τάξεως των 15 ευρώ περίπου ανάλογα με την ποσότητα.

Πρόταση μας είναι να γίνουν όλα τα προσκλητήρια χωρίς αλλαγές και να είναι το όνομα του γαμπρού σε όλα μπροστά. (πράγμα που οικονομικά δε μας συμφέρει) αλλά πιστεύουμε ότι είναι καλύτερα για ένα νιόπαντρο ζευγάρι που έχει τόσα έξοδα τη σήμερον ημέρα είναι πιο σωστό να αξιοποιήσει έστω και αυτό το μικρό ποσό για κάτι που τους είναι πιο χρήσιμο.